Dopřejte si dokonalou chuť tohoto Peru, z pražírny Sacred Mill. Vychutnejte si okouzlující tóny jablečného koláče a melasy a zažijte dokonalý šálek vašeho espressa. Prostě ideální kafčo na každý den!
Eli Espinoza Soberón přišel do oblasti Las Pirias jako mladý teenager, který hledal práci na kávové farmě. Začal pracovat jako sběratel. Brzy si vydělal na kus své vlastní půdy s domkem a začal pěstovat kávu. Dnes pěstuje kávu na 4 hektarech půdy. Většinou odrůdu Typicca, ale také Caturra a Bourbon. Veškerou kávu zpracovává ve svém domě, který leží v nadmořské výšce 1 800 metrů. V roce 2018 začal Eli experimentovat s naturálním zpracováním kávy. Po úspěšných výsledcích, které zlepšily jeho kávový um a přinesly nové poznatky, rozmanitější příchutě, investoval do velké solární sušičky.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně).
- Nadmořská výška: 1700 - 1850 m n. m.