Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

PERNÍČEK Vánoční blend - espresso

od Coffeein

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Coffeein
Země původu
Indonésie výběrová káva Indonésie
Region
Jáva
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Karamel, Perník, Sušené ovoce, Tropické ovoce, Zázvor, Rum
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Upéct perníčky tak, aby byly dokonalé, sladké a měkké je velká věda. Polovinou úspěchu je to správné koření — hřebíček, vanilka, skořice, anýz, ale také zázvor. Právě zázvor, který byl do sudu s kávou přidán v průběhu fermentace, hraje hlavní roli v této netradiční limitce! V kombinaci s kávou, která byla zpracována anaerobní fermentaci a přináší do šálku sladké a rumové tóny, vzniká šálek plný oblíbeného vánočního cukroví. 

Mas Muhlis je vystudovaný agronom, který se rozhodl vrátit do své rodné vesnice, aby změnil vážnou situaci v zemi, kde zmizela voda. V roce 2018 požár zdevastoval velkou část pohoří Argopuro. Muhlis se rozhodl vrátit do země život prostřednictvím pěstování kávy. Založil družstvo Walida, které sdružuje 500 farmářských rodin z podhůří Argopuro, a práce začala. Vysázeli obrovské množství kávovníků a dalších stromů. Za 5 let se jim podařilo část pohoří revitalizovat, ale práce ani zdaleka nekončí.

Muhlis také založil neziskovou organizaci — agrolesnickou školu pro děti z regionu. Dnes má 23 učitelů a navštěvuje ji více než 800 dětí, které se mimo jiné učí, jak správně pěstovat kávovníky. Muhlis věnuje škole až 40 % svého zisku, což umožňuje každému dítěti bezplatné vzdělání. Celý koncept Argopuro je také založen na spravedlivém obchodu a farmáři dostávají za svou úrodu 2x více, než je regionální průměr.

Díky studiu se Mas opravdu nebojí experimentovat. Miluje výzkum a vývoj, chemii a neustále zkoumá metody zpracování kávy. To ho zaměstnává a zkouší neuvěřitelné věci. Do vzduchotěsné nádoby nasypal zelenou kávu a přidal zázvor. Pak je tam nechal pěkně dlouho pohromadě, aby se zabavily. V pražírně k tomuto experimentu přidali kávu anaerobně fermentovanou (také od Muhlise) a vznikl tento vánoční výtvor.

  • Nadmořská výška: 1 400 - 1 600 m n. m.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice