Výběrová káva Panama FINCA VALLE DE LA MINA z německé pražírny Wildkaffee Rösterei s charakteristikou jemné oříškové chuti, hroznů a rozinek.
Farma Finca Valle de la Mina se nachází na západě země v regionu Boquete. Od hlavního města Panamy, Panama City, je vzdáleno asi 480 km. V nadmořské výšce necelých 1 700 metrů nad mořem pěstuje naši "panamu" sdružení několika farmářských rodin. Zvláštností našeho mikrolotu je zpracování "Dynamic Cherry". Kávové třešně se nejprve rozloží v tenkých vrstvách na terasovité ploše na dva dny, než začne proces fermentace v plastových pytlích. Při teplotě kolem 32 °C se pak třešně fermentují po dobu 72 hodin, což vede ke komplexní a ještě intenzivnější chuti kávových zrn.
- Farma: Finca Valle de la Mina
- Farmář: Sdružení menších farmářů
- Nadmořská výška: 1.740 m.n.m.
- Pražení: Světlé
Připravte si kávu Panama Microlot No.39 s Hario V60:
- Vložte filtrační papír, poté propláchněte filtr a šálek/džbán horkou vodou.
- Do filtru nasypte 19g kávy (stupeň mletí: filtrovaná káva).
- Krouživými pohyby nalijte přibližně 60 ml vody (94 C°) a nechte louhovat přibližně 30 sekund (Blooming-Phase).
- Poté pomalu a plynule přidávejte 4 x 60 ml vody půlměsícovými pohyby, každých 20 sekund.
- Proces by měl být ukončen mezi časem 2:30 a 2:45.