Výběrová káva Nikaragua SANTA MARIA z britské pražírny Hundred House je charakteristická tóny třešňové koly a borůvkové čokolády.
Santa Maria je jedna ze sedmi farem mezi oblastmi Jinotega a Matagalpa, kterou vlastní Victor Robelo. Farmu koupila jeho rodina v 90. letech a pěstují zde odrůdy Yellow Catuai a Caturra. Káva je sbírána a následně zpracovávána přímo na farmě, kde mají vlastní mycí stanici (pokud se jedná o promyté zpracování). Pokud se jedná o suché (naturální) zpracování, třešně jsou sušeny na farmě Matagalpa, kterou zakoupili v roce 2014. Právě zde se káva suší na postelích, které jsou ve 3-4 vrstvách pro lepší cirkulaci vzduchu.
- Producent: Victor Robelo, Las Nubes
- Oblast: Jinotega
- Zpracování: suché (natural)
- Nadmořská výška: 1380 - 1500 m n.m.
- Odrůda: Caturra, Yellow Catuai, Red Catuai