Tato zrnka nabízí sladkou ovocnou explozi. Vůně rozkvetlé zahrádky vás nemine. Výběrovka z dánské pražírny Sticky Toffee Coffee se totiž může pyšnit bohatou plejádou ovocných tónů od malin, rybízu a pomerančů po jablečné pyré a karamel. Ať už si kávu připravíte klasicky či na cold brew, jistě vás nezklame.
Finca Santa Maria de Lourdes je farma o rozloze 45 ha, kterou vlastní rodina Peralta v San Fernandu, Nueva Segovia. Na této jednoodrůdové šarži s jednou parcelou se používá naturální metoda na vyvýšeném lůžku s prodlouženou anaerobní fermentací třešní. Historie pěstování kávy v rodině Peralta sahá až do počátku 20. století, ale teprve v roce 2008 se bratři Julio a Octavio zaměřili na vývoj jedinečných speciálních přípravků. Od separací jednotlivých parcel a odrůd až po pečlivě kontrolovanou prodlouženou fermentaci se rodina Peraltových i nadále řadí do čela inovací v oblasti speciální kávy. Tato šarže byla zpracována naturální metodou s prodlouženou anaerobní fermentací. Nejprve se zralé třešně roztřídí a promyjí. Poté se vloží do vzduchotěsných 450litrových nádrží, kde až 72 hodin fermentují v anaerobním prostředí. Pro snížení teploty na přibližně 15 stupňů Celsia se nádrže umístí do vodou naplněných kvasných bazénů, aby se kvašení zpomalilo a zabránilo se zkažení nebo riziku zkažení po dobu až 72 hodin.
Po ukončení fermentace se třešně vyjmou z nádrží a převezou se do sušárny, kde se suší až 30 dní. Třešně se nejprve rozloží na jednu vrstvu na tři dny, aby se zbavily přebytečné vody. Jakmile se přebytečná voda odstraní a třešně začnou schnout, jsou na zbytek doby sušení umístěny na krytá sušící lůžka. Třešně se třikrát denně ručně přemístí, aby se rovnoměrně vysušily a zabránilo se vzniku plísní nebo překvašení.