Výběrová káva Nikaragua EL BAJADERO z pražírny Scarlett Coffee Roastery je charakteristická tóny broskví, citrónové sněhové pusinky a jablek.
Farma El Bosque se nechází v oblasti San Fernando regionu Nueva Segovia, blízko hranic s Hondurasem. Farma je zasazena hustých lesů a kopců, což v této oblasti velmi obvyklé. Nikaragua má s kávou dlouhou historii, ale v posledních několika letech se díky špičkovým výrobcům, jako jsou Julio a Octavio, stává známou produkcí prvotřídní výběrové kávy. Historie produkce kávy rodiny Peralte se datuje od začátku 20. století, ale bylo to až v roce 2008, kdy se začali zaměřovat na vývoj nových cest, jak prorazit na mezinárodní trh s výběrovou kávou. Káva je zpracována red honey metodou. Kávové třešně se posbírají, roztřídí a následně se nechají ležet 24 hodin. Poté se zbaví šlupky a jsou rozprostřeny ve vrstvách na vyvýšených postelých, kde se otáčí vždy v 9 hodin, ve 12 hodin a pak ve 14 hodin, to po dobu 18 - 20 dní. Přes noc se kává přikrývá.
- Producent: Julio a Octavio Peralta
- Oblast: San Fernando, Nueva Segovia
- Zpracování: Red Honey
- Nadmořská výška: 1250 - 1560 m n.m.
- Odrůda: catuai
- Cuppingové skóre: 85,75