Seznamte se s kávou Kostarika SANTA CRUZ od Kolibri Coffee Roasters, která vás okouzlí svou sladkostí a vyvážeností. Tento šálek nabízí bohaté tóny karamelu, pomerančové kůry a lesních plodů, které potěší každého milovníka ovocného filtru.
Společnost Kolibri vznikla z malé kávové produkce, kterou vlastnila rodina Dariuse pocházející z Kostariky a která se sklízí na farmě Nonna Anna (na počest jména jeho babičky). Rossana Lok si svůj sen začala plnit v roce 2002, když koupila kus pozemku na svazích sopky Turrialba v Kostarice, kde se dnes nachází Hotel Guayabo Lodge. O několik let později se rozhodla expandovat zakoupením staré tříhektarové kávové farmy, kterou spolu se svým manželem Pedrem Ferreirou také zrenovovala. Společně znovu vysadili několik starých stromů a experimentují s novými 100% odrůdami Arabiky. Jedná se o součást nano lotu Red Obata, což znamená méně než 10 pytlů produkce ročně.
Zrna byla zpracována naturální (suchou) metodou. Když začíná sezóna, všechny zralé třešně jsou ručně sbírány a uchovávány v pytlích po dobu 48 hodin, což vede k aerobní fermentaci. Poté jsou třešně několik dní sušeny na slunci, dokud nedosáhnou správné vlhkosti. V tomto nano lotu jsou během loupání a výběru kávy pro export zahrnuty především perlové zrna. Perlová zrna neboli peaberry je označení pro zrna, která místo dvou polovičních, dozrají v kávové třešni jenom jako jedno. Zrno je kulaté, tvarem připomíná hráškové zrno nebo perlu. Peaberry zrna jsou v chuti častokrát aromatičtější.
- Farma: Nonna Anna
- Producent: Rossana Lok & Pedro Ferreira
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.