Etiopie z Kostariky? Proč ne. Kombinace zrnek z Kostariky a naturálního zpracování nemůže přinést nic jiného než pořádně sladkou bombu! V oblíbené americké pražírně Onyx Coffee Lab to samozřejmě ví. Tato výběrovka vám do šálku přinese plnou ovocnou chuť, charakteristickou pro etiopskou odrůdu Heirloom. Těšit se můžete na spojení malin, medu, mangového nektaru a třešní.
Na farmě Las Lajas se experimentování nebojí. Díky tomu teď můžete ochutnat kávu odrůdy Heirloom, které se zadařilo na Kostarice. Heirloom je původem z Etiopie a nabízí ovocné a květinové charakteristiky.
Pro práci Francisky a Oscara Chaconových je charakteristická upřímná hrdost na svou práci. Ta je již deset let hnací silou úžasných káv a pověsti mikromlýnu Las Lajas. Jejich mikroloty jsou vyhledávány pražírnami i konkurencí pro svou vysokou kvalitu a při návštěvě jejich mlýna je všem jasné, proč tato pověst a hrdost existuje. Francisca a Oscar Chaconovi vás na příjezdové cestě přivítají s obrovským úsměvem a ochotou ukázat vám svůj ohromující provoz. Vše začíná jejich zemědělskými postupy; Las Lajas je certifikovaná ekologická farma. Tito producenti třetí generace se zaměřují na ochranu životního prostředí a zároveň na zachování nejvyšší kvality kávy. Jejich mikromlýn je dokonale čistý a zachovává standardy zpracování, kterými jsou dobře známí; Chaconovi byli jedni z prvních, kteří ve Střední Americe používali medovou metodu.
Dodnes je naturální zpracování nejpohodlnější a ekonomicky nejšetrnější způsob zpracování kávových třešní. Jak to všechno souvisí s výsledným šálkem? Inu, když necháte slupku a plody kávové třešně na semínku po celou dobu fermentace a sušení, začnou se tyto plody rozkládat a předávají semínku estery, které ovlivňují jemné květinové a bohaté ovocné tóny, jež přežijí proces pražení. Výsledná káva je často nasládlá a má plné tělo.
- Nadmořská výška: 1450 m n.m.