Výběrová káva Kostarika LA CANDELILLA z české pražírny Beansmith.s je charakteristická tóny meruněk, hrušky, medu a bergamotu.
Nová sklizeň z Kostariky je tady! U nás na pražírně máme Kostariku, jednu z nejlepších zemí, kde se pěstuje káva, moc rádi. A letos nás těší, že můžeme odstartovat Kostarickou sezónu kávou z farmy a zpracovatelské stanice, se kterou jsme již v minulosti měli výbornou zkušenost.
Stanice La Candelilla ležící ve vysohorském údolí Tarrazú v jihozápadní Kostarice byla založena v roce 2000 rodinou Sanchez. Farmu rozlohou přesahující 70ha i zpracovatelskou stanici vede společně sedm sourozenců. V období sklizně rodině pomáhá zhruba deset dalších sběračů. Celkem zde pěstují sedm různých odrůd Arabiky včetně Caturry, ze které je i náš lot. Třešně zpracovávané honey metodou jsou díky speciálním technikám při loupání promyty pouze 215l namísto obvyklých 500. Z mokrého “mlýna”, míří zrna pomocí trubního vedení přímo na dvůr, kde jsou rozprostřena a usušena. Sušení probíhá na afrických postelích po dobu přibližně 7-10 dní. Délka sušení je ovlivněna množstvím dužiny nechaném na zrnu a počasím. Nová další generace rodiny Sanchezu už dnes pomáhá s chodem na farmě a přichází se stále novými inovativními nápady. Je tak jasné, že do budoucna o nich a jejich kávě ještě určitě uslyšíme.
- Nadmořská výška: 1.500 m.n.m.
- Farma/washing station: La Candelilla