Výběrová káva Kostarika JUANACHUTE z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny skořice a tmavého ovoce.
Juanachute je jednou z našich nejlepších anaerobních káv z Kostariky. Tarrazu těží ze sopečné půdy, vysoké nadmořské výšky a individuálních mlýnů na zpracování na většině farem. Jako vášnivý inovátor se Tacho Castro zaměřil na zdokonalení svého anaerobního způsobu zpracování. Tato 11 hektarová farma je pojmenována po Tachosově babičce Juaně, které se přezdívalo "Chute". Protože je Tacho naprostý zpracovatelský šprt, začal před několika lety experimentovat s novými technikami zpracování kávy. Což mu dalo jasnou výhodu v jeho anaerobním procesu, který milujeme.
Podobně jako u vína se při anaerobním procesu uchovávají superzralé kávové třešně v uzavřené nádrži, takže do procesu fermentace nemůže proniknout kyslík. Tento proces trvá několik dní a vytváří fantastické chuťové profily, které zažíváme u našeho lotu Juanachute. Po dlouhém a pomalém sušení na vyvýšených lůžkách káva odpočívá v pergamenu až dva měsíce, aby mohla dále vstřebávat chuť ze slizu. Mučenka, třešně a skořice s koňakovým nádechem a zadním patrem hořké čokolády. Tuto kávu jsme označili jako "funky", protože je mírně intenzivnější na nose vůní. V šálku je však vyvážená a čistá.
- Farmář: Tacho Castro
- Nadmořská výška: 1600 m n.m.