Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Kostarika JORGE VÁSQUEZ

od Paso Paso Roastery

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Paso Paso Roastery
Země původu
Kostarika výběrová káva Kostarika
Region
Kostarika - Tarrazu
Odrůda
Catuai
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Grep, Med, Zelené hrozny
Cuppingové skóre
85+/100
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

V srdci Kostariky, na úpatí mohutných Černých dubů, které inspirovaly k pojmenování farmy Roble Negro, roste v nadmořské výšce až 1850 metrů odrůda kávy Catuai. Tyto unikátní stromy, schopné dožít se více než 200 let, se výrazně projevují v chutích pěstovaných káv. Německá pražírna Paso paso upražila tuto odrůdu a zvýraznila tak medové tóny zelené hrozny s grepem. 

Na farmě Roble Negro se používá tradiční mokrý zpracovací proces. Po odebrání slupek třešní jsou zrna fermentována až 48 hodin při nízkých teplotách, což pomalou fermentaci umožňuje rozvinout složitější kyselost. Po fermentaci se sladký sliz zrna smývá pramenitou vodou přímo z farmy a zrna se suší na vysokých postelích na slunci po dobu přibližně dvou týdnů. Všechny zbytky, jako jsou slupky třešní a použitá voda, se na farmě opětovně využívají. Voda se smíchá s cukrovou třtinou a podává se dobytku, zatímco slupky třešní se kompostují a používají jako hnojivo. Tímto způsobem farmáři Roble Negro ukazují, jak je možné v kávové produkci uzavřít cyklus a pracovat s ohledem na přírodu.

Při pražení této mimořádné kávy, zvýrazněné vysokou nadmořskou výškou pěstování a mokrým zpracováním, byla použita extrémní aplikaci tepla. Káva se praží při vysoké teplotě 220 stupňů s intenzivním plamenem a vysokým tlakem vzduchu po celou dobu. Výsledná pražení dosahuje 202 stupňů během přibližně deseti a půl minut. Tato káva se skvěle hodí jak pro filtr, tak pro espresso. Pro espresso doporučujeme poměr zrn k vodě 1:2,5 a použití teploty až 95 stupňů Celsia, což vytvoří moderní šťavnaté a kyselé espresso. Při filtrovaném přípravě se více projeví sladkost s tóny medu a jemnou kyselostí připomínající zelené hrozny. Pro zvýraznění jemného těla doporučujeme poměr 1:17.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice