Výběrová káva Kostarika FERNANDO CORDERO ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny skořice, perníkové koření, jablko a rosé.
Fernando Cordero je farmář z Kostariky, známý pro dlouhodobě vysokou kvalitou vypěstovaného zrna. Jeho varieta Catuai Amarillo byla dopěstovaná ve výšce 1.780 metrů nad mořem. Po únorovém sběru cestovala káva do zpracovatelské stanice Cordillera de Fuego. Luis Campos, majitel této stanice, začal experimentovat s termální fermentací už před deseti lety. Už po pěti letech dosahoval vytoužených výsledků a začal takto zpracovanou kávu i prodávat.
Celý proces začíná ručním sběrem téměř přezrálých kávových třešní, které mají vysoký obsah cukru. Následně se třešně vloží do nádrží z nerezové oceli, do kterých se nedostane kyslík. Termální fermentace se v konečném důsledku ukáže ve skvělé komplexnosti chutí.
- Producent: Fernando Cordero
- Nadmořská výška: 1.780 m.n.m.