Naturální Kostarika od Bonanza Coffee je ideálním parťákem na každodenní popíjení vaší oblíbené filtrované kávy. Slaďoučká kávička, kde v chuti najdete jahodový jogurt, hnědý cukr a červené jablko.
Pěstitelská oblast Brunca, která se nachází v nejjižnější části Kostariky, byla dříve známá svými průměrnými kávami, ale v poslední době nás díky několika neuvěřitelně motivovaným producentům některé kávy z této oblasti ohromují. Tato konkrétní přirozeně zpracovaná šarže prochází třídenním obdobím "reposado" neboli odpočinku, aby se zahájila počáteční řízená fermentace. Třešně se během prvních tří dnů sušení pouze několikrát přemístí, což umožní větší fermentaci, která ovlivní výsledný profil šálku. Když se třešně více suší, rozprostřou se po sušících lůžkách, aby se zajistil čistší profil a rovnoměrný obsah vlhkosti před vývozem.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1300 m n. m.