Kostarika CA ANAERÓBICO (F.CR.CAN.)

od Nomad Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Nomad Coffee
Země původu
Kostarika výběrová káva Kostarika
Region
Turrialba
Odrůda
F1 Central American
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Čokoláda, Třešně, Borůvkový džem
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot, Espresso, Moka konvička

Nenechte si ujít jedinečnou kávovou lahůdku od španělské pražírny Nomad Coffee. Tato káva z Kostariky, která byla zpracována metodou anaerobní fermentace, se v šálku vyznačuje svým intenzivním šťavnatým aroma třešní a ostružinového džemu společne se sladkou, čokoládovou dochutí. Užijte si každý doušek této parádní kávy i vy.

Farma Aquiares patří Diegu Robelovi a jeho rodině a nachází se na svazích sopky Turrialba ve výšce 1400 metrů nad mořem a je největší samostatnou kávovou plantáží v Kostarice. Pozemek je rozdělen několika vodními toky, které spojují dvě velké řeky obklopující farmu, Turrialba a Aquiares. Jedná se o majestátní přírodní prostředí, kde před stovkami let žila malá komunita obyvatel, jejíž pozůstatky lze stále nalézt. Jedná se o osmý rok v řadě, kdy pražírna Nomad Coffee a farma Aquiares spolupracuje. Jendá se o velmi starou kávovou plantáž, která funguje od roku 1890 a která je zároveň největší v Kostarice, jež je uhlíkově neutrální. Úsilí společnosti Aquiares se však neomezuje pouze na tuto oblast: má 620 hektarů kávy pěstované ve stínu stromů a dalších 200 hektarů chráněných lesů. Díky svému odhodlání a know-how nyní vyváží do více než 20 zemí.

Plně zralé třešně se převezou do závodu, kde se oddělí plovoucí třešně. Třešně optimální kvality se umístí do plastových sudů a před uzavřením nádrže se do nich přidá tekutina obsahující inokulum mikroorganismů. Teplota a pH se kontrolují dvakrát denně, a jakmile je dosaženo pH 4,3 (po 1 až 2 dnech), proces kvašení se zastaví a káva se odešle do skleníků pro sušení na slunci. Káva prochází dvoudenním předsušením na keramickém patiu, po kterém následuje 10-15 dní na vyvýšených afrických lůžkách v teplotním rozmezí 28 °C až 40 °C. Poté následuje závěrečné mechanické sušení v sušárně Guardiola po dobu jednoho dne. Káva se poté skladuje v pytlích GrainPro po dobu 6-8 týdnů a před vývozem se uchovává v suchém pergamenu až do vyloupání.

  • Nadmořská výška: 1200 - 1400 m n. m.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5899 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice