Nenechte si ujít jedinečnou kávovou lahůdku od španělské pražírny Nomad Coffee. Tato káva z Kostariky, která byla zpracována metodou anaerobní fermentace, se v šálku vyznačuje svým intenzivním šťavnatým aroma třešní a ostružinového džemu společne se sladkou, čokoládovou dochutí. Užijte si každý doušek této parádní kávy i vy.
Farma Aquiares patří Diegu Robelovi a jeho rodině a nachází se na svazích sopky Turrialba ve výšce 1400 metrů nad mořem a je největší samostatnou kávovou plantáží v Kostarice. Pozemek je rozdělen několika vodními toky, které spojují dvě velké řeky obklopující farmu, Turrialba a Aquiares. Jedná se o majestátní přírodní prostředí, kde před stovkami let žila malá komunita obyvatel, jejíž pozůstatky lze stále nalézt. Jedná se o osmý rok v řadě, kdy pražírna Nomad Coffee a farma Aquiares spolupracuje. Jendá se o velmi starou kávovou plantáž, která funguje od roku 1890 a která je zároveň největší v Kostarice, jež je uhlíkově neutrální. Úsilí společnosti Aquiares se však neomezuje pouze na tuto oblast: má 620 hektarů kávy pěstované ve stínu stromů a dalších 200 hektarů chráněných lesů. Díky svému odhodlání a know-how nyní vyváží do více než 20 zemí.
Plně zralé třešně se převezou do závodu, kde se oddělí plovoucí třešně. Třešně optimální kvality se umístí do plastových sudů a před uzavřením nádrže se do nich přidá tekutina obsahující inokulum mikroorganismů. Teplota a pH se kontrolují dvakrát denně, a jakmile je dosaženo pH 4,3 (po 1 až 2 dnech), proces kvašení se zastaví a káva se odešle do skleníků pro sušení na slunci. Káva prochází dvoudenním předsušením na keramickém patiu, po kterém následuje 10-15 dní na vyvýšených afrických lůžkách v teplotním rozmezí 28 °C až 40 °C. Poté následuje závěrečné mechanické sušení v sušárně Guardiola po dobu jednoho dne. Káva se poté skladuje v pytlích GrainPro po dobu 6-8 týdnů a před vývozem se uchovává v suchém pergamenu až do vyloupání.
- Nadmořská výška: 1200 - 1400 m n. m.