Výběrová káva Kolumbie YENNI ESPERANZA z Slovinské pražírny Banibeans je charakteristická tóny nugátu a jasmínu.
Farma El Paraiso je jednou z nejznámějších kávových farem v celé Kolumbii. Je proslulá mimořádnou kvalitou kávových zrn a především experimentálními metodami zpracování kávy.
Kromě toho že dneska Yenni vlastní a provozuje slavnou Finca El Paraiso se svým bratrem Diegem Samuelem, tak také řídí celou produkci v rámci svého čistě ženského týmu a spolupracuje se sousedními producentkami. Finca El Paraiso si na speciální scéně vydobyla tak silnou reputaci díky svým mimořádným kávám a experimentálním fermentačním metodám. Zatímco Diego studoval, Yenni experimentovala a zkoumala zpracování kávy. Z toho se vyvinul zcela nový způsob zpracování kávy: Thermal Shock, kdy kávová zrna jsou vystavena teplotnímu šoku. Jde o zcela nový způsob zpracování a pro jeho čisté a výrazné chutě se pro tento způsob zpracování kávy rozhoduje stále více farmářů, zejména v Kolumbii.
- Nadmořská výška: 1730m
- Farma: El Paraiso
- Farmář: Yenni a Diego
- Oblast: Cauca