Milovníci ovocných káviček zbystřete, přichází totiž novinka z dílny české pražírny Beansmith.s. Tato anaerobně fermentovaná kávička z Kolumbie v šálku nabízí šťavnaté višně, bezinky a sladký luční med.
Weimar Lasso je majitelem farmy El Mirador. Celý lot byl pečlivě ručně sbírán, aby se vybraly jen ty nejzralejší kávové třešně. Celý mikrolot je odrůdy Chiroso Bourbon. Ta je zajímavou přírodní mutací, která vznikla v Urrao v Antioquii. Za posledních 5 let je tato odrůda v Kolumbii čím dál oblíbenější, a to především pro své vlastnosti jako je komplexnost či květinové a citrusové tóny.
Celý lot byl pečlivě ručně sbírán, aby se vybraly jen ty nejzralejší kávové třešně. Hned po sběru byly třešně pečlivě přetříděny a následně 40 hodin fermentovány v anaerobním prostředí (bez přístupu kyslíku). Poté byly ještě stále celé kávové třešně oloupány, jemně promyty a nakonec sušeny na slunci, dokud nebylo dosaženo ideální vlhkosti. Tato metoda zpracování kávičce propůjčuje její neodolatelné ovocné a cukernaté tóny.
- Nadmořská výška: 1700 - 1750 m n. m.