Carlos Enrique Tunubala s otcem Hermides na své farmě Los Naranjos produkují již několik let výběrové kávu té nejvyšší kvality. A co více, rok od roku je jejich káva lepší a lepší.
Klíčem k jejich úspěchu je, dle slov Hermides, maximální hygiena při sběru, zpracování a skladování třešní.
Department Cauca, ve kterém se farma nachází, najdeme na jihozápadě Kolumbie. Tento region se nám moc líbí, protože je velmi hornatý a tím pádem se zdejší kávy sučí mnohem déle. Z následek to má velmi komplexní chutě a aroma ve výsledném nápoji.
Při prvním ochutnání bychom určitě neřekli, že je tento lot Tunubala kolumbijská káva, spíše bychom ji určili jako etiopskou.
Na sběr kávy najimají na Los Naranjos pomocné dělníky, dále už si ji ale zpracovávají tradičním promytým způsobem na vlastní mikro stanici.
Pro sušení kávy používá Carlos zastíněné a vrstvené sušící postele, kterou jsou navíc z perforované syntetické tkaniny. To proto, aby byla zajištěna optimální cirkulace vzduchu. Ta je totiž při sušení, které trvá více než 20 dní, o to více důležitá.
Co nás na téhle kávě baví úplně nejvíce je její univerzálnost. Perfektně chutná totiž jak na filtru, tak na espressu.
Při přípravě filtru si užijete perfektně vybalancovanou sladkost s aciditou. Borůvky, švestky a mléčná čokoláda na závěr.