Výběrová káva Kolumbie SANDRA RIVERA z pražírny Hoax Coffee je charakteristická tóny červeného ovoce, broskve a čokolády.
Paní Rivera je jednou z čerstvějších spoluprací brněnských importérek Chicas Industry a po ochutnání její kávy není pochyb o skvělé volbě. Co o Sandře prozradila její neteř? Teta se celým jménem jmenuje Sandra Isney Rivera Bermeo a je jí 40 let. Na farmě žije se svými dvěma syny, Juanem Camilem a Andrésem Felipem. Její manžel pracuje s těžkou technikou a moc na farmě nebývá, takže vše řídí teta. Se vším jí samozřejmě pomáhají oba synové. Teta farmu částečně zdědila a částečně ještě za života odkoupila od své maminky. Výběrové kávě se věnuje teprve poslední dva roky. Začala vylepšovat celý proces pěstování a zpracování kávy. Postupně začala vykupovat zralé třešně od okolních farmářů proto, aby je na své farmě lépe zpracovala a zvýšila jejich hodnotu.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1550 m n. m.