Výběrová káva Kolumbie Perez z dánské pražírny The Coffee Collective je charakteristická tóny pomerančové kůry, mandarinek a cukru muscovado.
Reinel Perez převzal farmu Finca Circasia od svých příbuzných. Je to skutečně rodinná farma, protože se o pěstování a zpracování kávy dělí se svou ženou. Dokonce i jeho snacha se podílí na zpracování kávy po sklizni spolu se synem Reinela Pereze.
Reinel a jeho žena María mají na starosti sušení kávy, které na této farmě obvykle trvá přibližně 20 dní. Reinelův syn a snacha se starají o šarže kávy a její zpracování po sklizni. Reinel říká, že „moje rodina věnovala této farmě velkou část svého života a nyní je skutečně naší součástí“. Tato půda umožnila rodině uživit se a zároveň dokázat, že úspěšní malí producenti kávy existují.
Letos je to první rok, co odebíráme kávu přímo od rodiny Perezových. Není to však poprvé, co máme jejich kávu v našem sortimentu. Pro vánoční kávu jsme kupovali z jejich rané sklizně a nyní je to káva z pozdní sklizně, kterou jsme právě dostali. Reinel a jeho rodina jsou také součástí skupiny farmářů, kteří mají společnou certifikaci ekologického zemědělství. V Kolumbii musí mít každá farma individuální schválení svých postupů, ale každá certifikace jim umožňuje prodávat pouze omezené množství kávy.
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.
- Farmář: Reinel Perez Ospina