Výběrová káva Kolumbie NUBIA LOAIZA německé pražírny Rozali Coffe je charakteristická tóny mučenky, kiwi, mléčná čokoláda.
Nubia pěstuje kávu více než 25 let a v posledních pěti letech začala pěstovat speciální kávu. Před několika lety mívala kolem 30 000 kávovníků, ale kvůli nižším cenám za posledních deset let musela zmenšit svoji farmu na zhruba 10 000, aby snížila výrobní náklady. Tato mikrošarže je 100% odrůda Castillo. Tato odrůda byla vyvinuta Federación Nacional de Cafeteros (Cenicafé), aby se zabránilo šíření kávové rzi a zároveň aby měla sklizeň s vysokým výnosem.
Tato káva byla zpracována speciálním procesem „kvašení bílého vína“. Tento proces začal suchou anaerobní fermentací po dobu 30 hodin, poté se kávová zrna sušila na vyvýšených postelích dokud nedosáhla 20% obsahu vlhkosti. Dalším krokem je fermentace kávy uvnitř uzavřených stanů po dobu 80 hodin. Během tohoto procesu přírodní a místní kvasinky fermentovaly zrnka, což způsobuje výslednou kyselost. Poslední krokem je další sušení kávy dokud nedosáhne 10,5% obsahu vlhkosti.
- Producent: Nubia Loaiza
- Farma: Santa Fe
- Nadmořská výška: 1.700 - 1.900 m.n.m.