Výběrová káva Kolumbie NABLUS ze skotské pražírny Fortitude Coffee Roasters je charakteristická tóny gumových medvídků, slazených třešní maraschino a sirupu.
Kávovníky odrůdy Colombia pěstuje rodina Mustafa v oblasti Risaralda. Jejich farma je součástí družstva LaREB, které provozuje Herbert Penaloza. Ten pomáhá drobným a méně zkušeným farmářům s pěstováním kávy a jejím vývozem prostřednictvím kontrol kvality a výrobním poradenstvím. Vývozem přímo od zemědělců také zajišťuje dodavatelskou strukturu, díky tomu pak může zemědělcům předávat vysoké odměny za kvalitní práci.
Rodina Mustafa s Herbertem úzce spolupracuje. Využívají formu anaerobní fermentace, kdy se sklizené kávové třešně uzavřou do nádrží, ze kterých je zcela odstraněn kyslík. V těchto vzduchotěsných nádržích káva odpočívá a fermentuje po dobu 72 hodin než se přesunou dále k sušení a to po dobu 30 dnů. Následně zelená káva ještě dva měsíce odpočívá než je připravena na vývoz.
- Oblast: Risaralda
- Zpracování: Anaerobní
- Nadmořská výška: 1.550 m n.m.
- Odrůda: Colombia
- Sklizeň: 2020