Že je káva z Kolumbie kávou mnoha chutí, už jistě víte. Nicméně přímo tato zrnka z farmy Monteblanco s sebou přináší jedinečný chuťový zážitek. Můžete se těšit na neodolatelné liči, mandarinky a borůvky. Vychutnejte si tento jedinečný šálek i vy, nebudete litovat!
Finca Monteblanco založil dědeček dnes jediného majitele Rodriga Sancheze Valencia. Farma se nachází v chráněné oblasti a má ideální mikroklima pro pěstování kávovníků. Rodrigo strávil na farmě celý život, od dědečka se učil, a po jeho smrti ji zdědil. Klade velký důraz na celý proces — od pěstování, přes ruční sklizeň až po zpracování, se kterým rád experimentuje.
Farma Monteblanco se nachází v obci Acevedo, Huila, v nadmořské výšce 1730 metrů. Farmu vede Rodrigo Sánchez Valencia, který reprezentuje již třetí generaci producentů. Rodrigo na své farmě pěstuje speciální odrůdy jako je Geisha, Pink Bourbon, Pacamara, Caturra púrpura a Caturra rojo, díky nimž můžeme v šálku najít širokou škálu jedinečných chuťových profilů. Díky úžasné práci, kterou na farmě odvedli, získalo Monteblanco první místo na soutěži Yara Champion Program 2017 a druhé místo v následujícím roce a první a třetí místo na soutěži Roasters United 2019.
Nejzralejší kávové třešně se po sběru vloží do plastových fermentačních nádrží a přidá se CO2, který vytlačí veškerý kyslík. Kvašení tímto způsobem trvá 70-80 hodin. Poté se káva uloží na africké lůžko a suší se 20-25 dní, přičemž se mezitím pravidelně obrací, aby se dosáhlo rovnoměrného efektu. Proces sušení na této farmě probíhá ve speciálním stanu, kde je sledována teplota.
- Nadmořská výška: 1200 m n. m.