S velkým nadšením vám představujeme tento vynikající Pink Bourbon z kolumbijské Finca La María, který vaše chuťové pohárky vezme na cestu smyslového potěšení. Při objevování chutí této kávy naleznete jemné levandulové aroma, směs guavy, fialových hroznů a ostružin. Kvalitní kyselost dokonale vyvažuje sladkost ovoce a vytváří komplexní a uspokojivý chuťový profil, kterému se prostě nedá odolat. A když dojde na závěr, čeká vás chuť sušeného tropického ovoce, která na jazyku přetrvává ještě dlouho po posledním doušku. Je to skutečně káva, kterou si vychutnáte a na kterou budete vzpomínat ještě dlouho po vychutnání poslední kapky. Vyzkoušejte ji ještě dnes a zažijte to nejlepší, co kolumbijská káva nabízí!
Finca La María se nachází v obci Villamaría (Vereda Llanitos), departement Caldas, Kolumbie. Tato oblast je známá svou kulturou pěstování kávy a přímo tato farma má jedinečné mikroklima. Je to proto, že půda a termální patra oblasti se od sebe liší a vytvářejí zvláštní a jedinečné prostředí pro růst těch nejkvalitnějších kávovníků. Finca La María je maximálním vyjádřením inovačního a vědeckého projektu Pura Cepa. Vyzdvihuje chuťový profil a autenticitu kolumbijské kávy. Snaží se zajistit plnohodnotnou udržitelnost, která zahrnuje otázky životního prostředí, farmářů, komunity a obchodu, stejně jako trvale vysokou kvalitu kávy.
Na farmě provádí revoluci v procesu pěstování a zpracování kávy a poskytují svým zákazníkům tu nejlepší kvalitu. Fermentační proces s názvem Naturalis kávy ve Finca La Maria probíhá tak, že se promyjí a splavují třešně, které se následně fermentují v nádržích s objemem 6000 litrů po dobu přibližně 56 hodin, dokud pH nedosáhne hodnoty 3,5. Fermentum Naturalis je směskou aerobní a anaerobní fermentace. Třešně jsou infuzovány vlastním "kefírem", což je směs mléčných bakterií a esterů (kvasinek), která zvýrazňuje nejžádanější chutě kávy, především sladkou a lehce kvašenou chuť ovoce.
- Farma: Finca La María
- Nadmořská výška: 1950 m n.m.