Čistá, svěží a ovocitá chuť. Káva, co se dá pít stále dokola a neomrzí vás. Taková káva se skrývá v nespresso kapslích pražírny Francin. Kolumbijská zrnka z vašeho espressa udělají karamelovo vanilkový zážitek.
Kolumbie nabízí širokou škálu vysoce kvalitních káv. Káva Colombia Supremo se pěstuje v oblasti Huila, která je známá svým ideálním typem půdy a zeměpisnými podmínkami pěstování. Díky úrodné půdě a ideálním zeměpisným podmínkám pěstování se v této oblasti pěstují jedny z nejkvalitnějších káv.
Kolumbie je třetím největším světovým producentem kávy - a není divu, že je o ni takový zájem, když umí nabídnout kávy od sametově čokoládových a oříškových po divoké komplexní šťavnatě ovocné s podtóny rumu či whisky. Je to právě rozmanitost And, protínajících celou zemi, které vytvářejí stovky různých mikroklimatů a tím velmi odlišné regiony s typicky unikátními kávami. Velkou roli v místním kávovém průmyslu hraje Federación Nacional de Cafeteros (FNC), dnes už obří byrokratická organizace spravující nejen kávové odvětví, ale i rozvíjející infrastrukturu, zdravotnická zařízení a i školy, a financující jedno z největších světových kávových výzkumných středisek Cenicafé. V Cenicafé byla vyšlechtěna i oblíbená místní kávová odrůda Castillo, která zde roste ve vyšších nadmořských výškách po boku odrůdy Typica, v nižších po boku Caturry, brazilského kultivaru.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.