Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Kolumbie JULIO MADRID - fermentace dusíkem

od People Possession

4.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
People Possession
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Risaralda
Odrůda
Catiope
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Granátové jablko, Jahodové pendreky, Pistácie, Růže
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

"Oh la la", řekli si ve francouzské pražírně People Possession, když poprvé slyšeli o důmyslné fermentaci s dusíkem z dílny Julia Madrida, a jali se tahle zrnka pražit na filtr. "Sacre bleu", řeknete vy ohromeně po chuťové explozi sladkosti jahodových pendreků s podtónem růží doplněným lehkou kyselostí granátového jablka a specifickou chutí pistácií. Nebo taky ne, pokud neholdujete francouzštině, ale proč to nezkusit.

Finca Milan se společně se svým majitelem Juliem Madridem nachází ve Vereda El Hogar v obci Pereira v kolumbijském regionu Risaralda. Farma se nachází poblíž přírodního národního parku Los Nevados, který zahrnuje 58 300 hektarů a obklopuje severní vulkanický komplex tvořený sopkou Nevado del Ruiz. Leží v nadmořské výšce 1600 metrů, kde teploty po celý rok dosahují 18–28°C, což přispívá ke kvalitním klimatickým podmínkám na farmě. Tyto podmínky jsou výhodné pro mnoho odrůd kávy pěstovaných na farmě, včetně Castillo, Colombia, Caturra, Catiope, Pink Bourbon a Red Bourbon.

Fermentace s dusíkem začíná pečlivým výběrem zralých kávových zrn. Po sklizni jsou zrna ponechána v autonomní fermentaci po dobu 24 až 36 hodin. Následně jsou oloupána a umístěna do bioreaktoru, kam se přidají startovací a kvasné kultury a bioreaktor se uzavře. Poté je z vnitřku bioreaktoru odstraněn kyslík a přidán dusík. Od této fáze se sleduje teplota, kyselost a aktivita fermentace pomocí výluhu, dokud fermentace nedosáhne požadovaných podmínek. Po dokončení fermentace se káva suší na slunci bez oplachování, dokud nedosáhne 25% vlhkosti, a poté se suší mechanicky na vlhkost mezi 10 a 12%. Nakonec je káva uložena do sklepa na stabilizační období trvající 15 až 30 dní.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
4.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Deniz Mueller ověřený zákazník Zobrazit originál 4. Září
Doporučuje produkt
100g
krásné jahodové aroma
jako čaj

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice