Kolumbie H. CONTRERAS HONEY GLORY

od Right Side Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Right Side Coffee
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Huila
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Mandle, Papája, Kokos
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kolumbie HERMANOS CONTRERAS HONEY GLORY  ze španělské pražírny Right Side Coffee je charakteristická tóny kokosu, papáji a mandlí.

Podle Kolumbijské federace pěstitelů kávy (FNC) se v roce 2016 v Huile vyprodukovalo 2,6 milionu 60kg pytlů, což představovalo 18 % celkové produkce kávy v zemi. V témže roce Obchodní komora Neiva uvedla, že v tomto regionu je 154 800 hektarů půdy určené pro pěstování kávy. Hodnota Huily však nespočívá pouze v množství kávy. Spočívá také v její kvalitě. Pravidelně produkuje šarže, které získaly ocenění Cup of Excellence. Navíc v roce 2013 získala status označení původu - stejný status, který se uděluje šampaňskému, sýru Roquefort a mnoha dalším potravinám a nápojům s jedinečnými, pro danou lokalitu specifickými vlastnostmi. A pak je tu jeho pověst. Mnoho pražičů, baristů a majitelů kaváren vám řekne, že káva Huila je díky své jasné kyselosti, sladkosti a aromatickému profilu jednou z jejich nejoblíbenějších původních káv. 

Při anaerobním procesu zpracování se káva nejprve zbaví slupek a semena se umístí do fermentačních nádob. Oddělená slizovitá hmota se poté pevně obalí do gelovité konzistence a přidává se do fermentačního tanku, dokud nepokryje celý pergamen. Se začátkem fermentace se snižuje hladina kyslíku a zvyšuje hladina oxidu uhličitého, čímž se ve fermentační nádrži vytváří tlak. Proces trvá 18 až 23 hodin - dostatečně dlouho na to, aby se sliz spotřeboval, ale ne tak dlouho, aby vznikl alkohol. Po 15 hodinách je třeba neustále kontrolovat pH, aby se zjistilo, jak kvašení probíhá. Tlak vytvořený CO2 umožňuje vstřikování aromatických látek z kávových šťáv do pergamenu. Po ukončení kvašení se nádrže otevřou. Káva se poté suší na slunci po dobu nejméně 4 hodin, jinak by fermentace mohla pokračovat a chuť by se změnila. Následně pokračuje zpracování pulped natural neboli honey process, při níž se čerstvé kávové třešně zbaví dužiny, ale nechají se usušit bez mytí. Část ovoce zůstane zachována, ale zdaleka ne tolik jako při procesu naturálním. Zbývající zlatavý lepkavý sliz připomíná med, odtud pochází název tohoto procesu. 

  • Farmáři: Hermanos Contreras 
  • Zpracování: Honey Anaerobic 

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5895 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice