Pokud máte chuťové pohárky naladěné na velmi jemné a sametové chutě, měli byste zkusit tuto novinku od německé pražírny The Barn. Tato promytá kávička z Kolumbie nabízí jemné tóny karamelu a vanilky doplněné komplexními tóny bobulového ovoce, což vytváří dokonalou kombinaci pro každého, kdo hledá neotřelé chuťové dobrodružství.
El Vergel je rodinný podnik dvou bratrů Eliase a Shadyho a jejich matky Marty. Jejich farma se nachází ve městě Fresno v provincii Tolima a začínala jako avokádová farma. V roce 2012 oba bratři viděli příležitost využít svou půdu k pěstování výběrové kávy. Farma se nachází na svazích zasněžené sopky Nevado del Ruiz a těží z jedinečného mikroklimatu. Začali s odrůdami Caturra a Castillo a zanedlouho začali rozšiřovat svou sbírku odrůd, aby plně prozkoumali úžasný terroir, který mají k dispozici.
Promyté kávy z Kolumbie jsou všem určitě jistě známé, ale tato káva je trochu jiná. Bratři Bayterovi vyvinuli totiž vlastní hybridní proces, při kterém se čerstvé třešně před promytím delší dobu fermentují. Tím se zachovává část vlastností přírodního zpracování a zároveň ryzí profil. Na farmě se nachází zařízení na úpravu vody, které umožňuje recyklovat vodu z procesu promývání a vracet ji zpět do životního prostředí.
- Nadmořská výška: 1450 m n. m.