Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Kolumbie EJE CAFETERO - bezkofeinová

od Rebelbean

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Rebelbean
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Quindìo
Odrůda
Caturra, Castillo, Bourbon, Colombia, Tabi
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Karamel, Červený pomeranč, Černý bez
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot, Espresso, Moka konvička

V Rebelbeanu vědí, že decaf je jednoduše super! I my v Kofiu rádi pijeme hodně kafe, ale když to přeženeme, tak to není ideální. Skvělým řešením je právě „decaf“! Chuť této výběrovky je naprosto je bez kompromisů a úžasně sladká, šťavnatá s poměrně vysokou aciditou. Vynikne jak na espressu, tak i na filtru, kde se krásně projeví chuť červeného pomeranče, sladkost karamelu a příjemná natrpklost černého bezu v dochuti.

Rostliny s nízkým obsahem kofeinu existují, nicméně se komerčně, alespoň zatím, nepěstují. Po všech stránkách je totiž mnohem jednodušší se kofeinu zbavit až dalším zpracováním klasických zrn a odrůd. Tato bezkofeinová káva pochází z produkce několika farmářů z oblasti Eje Cafetero v departementu Quindio v centrální Kolumbii. Jedná se o blend několika místních odrůd s největším zastoupením odrůd Caturra a Castillo. Všechny kávy byly nejprve zpracovány klasickou promytou metodou, smíchány a poté zbaveny kofeinu. Proces dekofeinizace probíhal ve stejné oblasti Eje Cafetero místní firmou s využitím metody sugar cane. Do Evropy se tak káva dostává už zbavená kofeinu, což není úplně typické. 

Metoda sugar cane:

  1. Nejdříve se zrna očistí horkou párou a následně se hydratují horkou vodou, aby nabobtnala a změkla.
  2. Ve druhé fázi se přechází k hydrolýze kofeinu, která probíhá díky kyselině chlorogenové, která je přírodní součástí kávových zrn. Extraktory se získávají přirozenou cestou fermentací cukrové třtiny – odtud název procesu. Za pomocí ethyl acetátu se redukuje množství kofeinu v zrnech na požadovanou úroveň v několika stejných opakujících se krocích namáčení.
  3. Následně se zrna opět pročistí od zbytku ethyl acetátu saturovanou párou a jsou mechanicky usušena na požadovanou běžnou úroveň 10–12 % vlhkosti.
  • Nadmořská výška: 1 350 - 1 500 m n. m.
  • Farmář: sdružení farmářů Eje Cafetero

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice