Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Kolumbie DELAGUA

od Meron

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Meron
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Sierra Nevada
Odrůda
Castillo
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Meruňky, Javorový sirup, Květiny, Červený rybíz, Černá třešeň
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Představujeme vám sladkou a ovocnou kávičku z dílny rumunské pražírny Meron, která je jako výlet do ovocné zahrady plné lahodných chutí. Tato anaerobně zpracovaná káva z Kolumbie se vyznačuje příjemnou sladkostí javorového sirupu a výraznými ovocnými tóny černé třešně, červeného rybízu a meruněk společně s lehkou květinovou dochutí, které rozproudí vaše smysly.

Tato kávička se zrodila v místě La Sierra Nevada de Santa Marta. V této oblasti si velice váží celkově biodiverzity a tamních vodních zdrojů. Voda se tak pro zdejší komunitu stala jejich největším pokladem. Speciální projekt na této farmě zpracovává kávu prostřednictvím modelu, který používá minimální množství vody ve svých metodách zpracování a zároveň povzbuzuje jejich tým a tradiční pěstitele kávy, aby se stali strážci biodiverzity. Použitím pouze naturálního a medového zpracování snižují spotřebu vody o 880 294 litrů ročně (ve srovnání s tradičními promytými metodami, které spotřebují až 40 litrů na kg třešní).

Fermentace kávových třešní začíná ihned po nákupu z partnerských farem. Nádrže s třešněmi jsou převezeny do sušicího centra, kde proces trvá 25 hodin. Jednosměrné ventily vytvářejí anaerobní prostředí s teplotou 18 °C, což podporuje vznik mléčných kyselin. To přispívá k vývoji šťavnatých, ovocných a exotických profilů. Společnost Sierra Nevada vytváří přírodní kávy, které nejsou "funky". Přesný a kontrolovaný přístup zachovává čistotu kávy a umožňuje inovace. V sušicím centru je 52 vyvýšených lůžek, z nichž 40 je plně vystaveno slunci a 12 je částečně zastíněno. Průměrná doba sušení kávy je 25 až 30 dní. Káva se suší přirozeně na slunci, přičemž první dva dny je vystavena slunci a poté je zakryta sítí, aby se sušení prodloužilo na 25 dní.

  • Nadmořská výška: 1400 m n. m.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice