Česká pražírna Nordbeans vás zve do kolumbijského ráje plného chutí červeného vína a jahod s lahodným dozvukem vanilky. Káva je vhodná pro milovníky ovocnějších chutí. Příjemné a přitom jemné aroma a příjemná mírná kyselost a sladkost z ní dělají kávu vhodnou k častému pití.
S Luisem už se známe pořádnou řádku let. Poznali jsme se před lety ještě před založením Nordbeans na večeři u společných přátel v Kolumbii. Luis nás hned pozval na svou farmu, která nás v té době zcela ohromila. Cocondo bylo první organickou farmou v regionu Antioquia. Dodnes patří k nejkrásnějším místům, která jsme na kávovém atlase navštívili. První káva, kterou jsme uvedli do nabídky pocházela právě z Coconda. Luisovu farmu ale před třemi lety zničila velká bouře. Kvůli tomu byla jeho káva dostupná jen ve velmi omezeném objemu – proto jsme mu za ni v posledních sezonách nabízeli prémiovou cenu. I díky tomu můžeme letos s radostí říct, že Cocondo Natural je zpátky tak, jak ho máme rádi – odvážné, s bohatým aromatem a jasnými tóny jahod, sladkých hroznů a vanilky.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.