Rebarbora, borůvky a černý čaj - to je ovocná bomba z české pražírny Mima coffee roastery, Kolumbie CÉSAR. Ocení ji zejména milovníci rozmanitých chutí, pro které se stane nezapomenutelným zážitkem.
Finca Buena Vista se nachází 7 km od většího města Pitalito v profláklé kávové oblasti Huila. Rodina se o svou půdu pečlivě stará. Pravidelně půdu organicky mineralizují, to dodává stromům vitalitu a sílu, a navíc kvalitu kávového šálku. Don Edier Perdomo, je ve své práci řádný a disciplinovaný, studoval kávu ze strany hodnotitele a cuppéra, což mu umožnilo zlepšit kvalitu jeho kávy. Edier také vyvíjí vlastní kontrolní procesy v každé fázi výroby. Od pěstování kávovníků jako takových, přes sběr až po zpracování. V této fázi ale přichází skvělý César Lopéz, který ve své laboratoři množí chtěné a vyselektované baktérie, těmi kávu při procesu infikuje a díky tomu probíhá řízená fermentace mikroorganismy. Edier, César i mikroorganismy spolupracují v dokonalé symbióze.
Odrůda pink bourbon je v regionu Huila čím dál populárnější. Jedná se o křížence mezi červeným a žlutým bourbonem, pojmenovaným podle své barvy. César tyto třešně fermentoval 80 hodin v uzavřených plastových nádobách s „cizími“ kulturami/ mikroorganismy. Proto je káva krémovější, a lahodnější. Nakonec se káva sušila v sušárnách 15 dní.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.
- Producent: Don Edier Perdomo, César Lopez
- Farma: Finca Buena Vista