Skvělá kolumbie od One Eleven je tu! Zalijte své chuťové pohárky do ovocné kávy plné jahod a angreštu s lehkým máslovým podtónem. Káva pochází z farmy Asombombo, která neustále zlepšuje trh a spravedlivé a uržitelné ceny.
Oblast Huila je jednou z nejznámějších oblastí pěstování kávy v Kolumbii. Oblastí protéká největší kolumbijská řeka Magdalena, která poskytuje dostatek vody pro pěstování kávy a vytváří (přímo i nepřímo) až 86 % kolumbijského HDP. Pohoří se vyznačuje také úrodnou sopečnou půdou, která je pro Andy tak typická.
V Pitalitu jsou farmy obvykle o něco větší než v jiných oblastech Kolumbie. Většina zdejších farem má rozlohu 3 až 5 hektarů, zatímco v jiných regionech je to 1 až 3 hektary. Většina rodin žijících dnes v Pitalitu se přistěhovala z Nariña v 19. a 20. století. Nariño bývalo mnohem hustěji osídlené než Huila,ale mnoho lidí se do Pitalita přistěhovalo za cenově dostupnou a úrodnou půdou. Kromě kávy pěstuje mnoho producentů v Pitalitu také cukrovou třtinu. Asobombo pomohla členským komunitám vybudovat mlýny, kde mohou zemědělci zpracovávat cukrovou třtinu na panelu, typický surový produkt z cukrové třtiny, který je na kolumbijském venkově běžný. Členové a jejich rodiny ručně sbírají zralé červené třešně a zpracovávají je na svých farmách. Po sběru třešně ručně třídí, aby zajistili zpracování pouze těch nejkvalitnějších třešní. Třešně drtí na malých ručních rozvlákňovačích a fermentují je v nádržích po dobu 12 až 36 hodin. Po fermentaci se pergamen omyje v čisté vodě a položí se na parabolická lůžka, maringotky nebo terasy, kde se suší. Pergamen se často přebírá, aby se zajistilo rovnoměrné sušení.
- Nadmořská výška: 1500 - 1850 m n.m.
- Farma: Asobombo Cooperative