Výběrová káva Keňa MAYWAL AB ze slovenské pražírny black. je charakteristická tóny ostružin, černého rybízu, višní a tmavé čokolády.
Farma Maywal se rozléhá na ploše 138 hektarů a je vzdálena jen necelých 15 kilometrů od hlavního města Nairobi. Oblast disponuje úrodnou červenohnědou půdou, která je navíc pravidelně obohacována o vodu a živiny z místní kravské farmy, což zajišťuje udržitelné podmínky pro pěstování vysoce kvalitní kávy.
Zralé třešně odrůd SL 28, Batian a Ruiru 11 jsou pečlivě sklizeny, zbaveny dužiny a následně zpracovány mokrou metodou, která je pro Keňu naprosto typická. Méně typická je už její chuť, která se táhne do sladkých a svěžích tónů ostružin a třešní, obalených v tmavé čokoládě. Keňské kávy jsou srdeční záležitost a Maywal to jen potvrzuje.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1.950 m.n.m.