Užijte si kávu s intenzivními a zároveň harmonickými chutěmi. Tato vynikající promytá káva z Keni od slovenské pražírny black. totiž v šálku nabízí intenzívní tóny černého rybízu a višní, aciditu granátového jablka a příjemnou dochuť mléčné čokolády. Každý doušek vás přenese na chuťovou výpravu plnou vzrušení. Prostě káva, která vás okouzlí hned na první ochutnání.
Keňa je ve světě kávy známá svou jedinečnou chutí. Je to země, která má vynikající podmínky pro pěstování vysoce kvalitních kávových zrn. Kombinace červené sopečné půdy, vysoké nadmořské výšky a ideálního klimatu má rozhodující vliv na intenzivní ovocné vůně a chutě, které jsou pro tento původ charakteristické. Kávové plantáže tvoří téměř třetinu území. Většinu z ní však využívají drobní pěstitelé, kteří se sdružují do družstev a kooperativ, jež společně míchají a zpracovávají svou úrodu. Ceny mezi kupujícím a prodávajícím se určují podle chuti a velikosti zrn. Kávová zrna "AA" jsou největší svého druhu. Název Kijani Kiboko pochází ze svahilských slov "Kijani", což znamená zelený, a "Kiboko", což znamená hroch. Tato šarže se skládá z pečlivě vybrané sklizně od mnoha drobných pěstitelů, ale všechny třešně jsou odrůd SL-24, SL-28 a Ruiru 11, které se pěstují na bohatých vulkanických půdách v oblastech Kirinyaga a Kiambu.
Když jsou třešně červené a zralé, jsou brzy ráno ručně sbírány do kbelíků a odváženy do zpracovatelské stanice. Třešně se poté pečlivě roztřídí a řádně zbaví všech vnějších vrstev dužiny. Po fermentaci se káva promyje čistou vodou a suší se pod africkým sluncem na vyvýšených záhonech, dokud nedosáhne optimální vlhkosti, přibližně 12 %.
- Nadmořská výška: 1500 - 2000 m n. m.