Italská pražírna Aliena Coffee Roasters přináší do vašich šálků promytou kávu z Keni Kiangombe AA. Káva je vhodná jak pro milovníky espressa tak filtru. Můžete se nechat unášet ovocnými tóny ostružin, rybízu a citrónu.
Továrna Kiangombe byla založena v roce 1998 a je jednou z mnoha pracích stanic, které pracují s rodinami drobných zemědělců z okolní oblasti. Slovo "Kiangombe" - podle něhož je káva pojmenována - znamená doslova "země plná krav" s odkazem na početný dobytek, který chovají tytéž malé rodiny pěstitelů kávy, kterých je kolem 600. Díky průměrně vysoké nadmořské výšce se tato oblast vyznačuje jasně červenou barvou a úrodným podložím bohatým na živiny. Vysoká nadmořská výška umožňuje ideální teploty a srážky vhodné pro pomalé dozrávání peckovin. Když továrna zpracovává kávu od mnoha různých malých producentů, je třídění třešní nejdůležitějším krokem pro zajištění kvality šálku. Tato šarže byla zpracována metodou úplného promytí s dvojitou fermentací, kdy se po rozvláknění provádí suchá fermentace. Jakmile je káva promyta v třídicích kanálech, jde se na 48 hodin namočit do čisté vody, aby se zajistilo, že na pergamenu nezůstane žádný sliz.
Promytá metoda je z hlediska zdrojů daleko náročnější než metoda suchá. Výsledná chuť takto zpracovaných zrn je lehká, mnohdy s květinovými a ovocnými tóny. Tento proces také vyzdvihuje kyselost zrn.
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.
- Farmáři: 600 malých farmářů