Plná, výrazně aromatická, s příjemnou ovocnou kyselostí s lehkými tóny černého rybízu a sladkostí třešní s velmi příjemnou dochutí a dlouho trvající čokoládovou dochutí. Chuť je vyvážená s výrazným aroma, příjemnou kyselostí a sametovou lehkostí.
Nguvu je směs kávy sklizené z malých farm okresu Murang’a. Oblast je považován za tradiční domov kmene Kikuyu, která tvoří 22 % keňských obyvatel. Červené, hlinité půdy a překvapivě vysoké výšky přispívají k šťavnaté a ovocné chuti.
Keňská káva se dělí především podle velikosti zrn (čím větší, tím vyšší stupeň). AA Grade je nejvyšší stupeň na základě měření. Rozlišování kvality na „Top“ nebo „Plus“ označuje, že bylo povoleno pouze minimální množství lehké vady, které nemají žádný vliv na výslednou chuť. Tyto kávy jsou obvykle pěstovány v namořské výšce 1350-1800 metrů.