Výběrová káva Keňa NDARO-INI AA z české pražírny Beansmith.s je charakteristická tóny rebarbory, hnědého cukru a grepu.
Naše první kávová zrnka z letošní Keňské sklizně k nám přijela ze zpracovatelské stanice Ndaro-ini, která byla založena už v roce 1984. Stanice má přístup k velkému množství čerstvé jarní vody, která protéká jejím okolím v období sklizně. Okolní farmáři mají velkou výhodu v místním klimatu. Ten umožňuje kávovým třešním dozrávat pomaleji což napomáhá vytvářet plná, sladká zrna. Letos zvládla místní kooperativa farmářů sklidit a zpracovat přes 200 tun kávy.
Poté co kávové třešně dorazili na farmu byli nejdříve ručně přetříděny. Poté šli rovnou do loupačky, kde byla oloupána slupka i dužina. Poté jsou třešně rozděleny do 3 skupin podle kvality. Každá z nich je fermentována samostatně ve stínu po dobu 16 – 24 hodin. Po fermentaci jsou zrna promývána a znovu vytřízena podle kvality v promývacích kanálech. Pod čistou vodou jsou promývána po dobu přibližně 16 – 18 hodin. Následovala fáze sušení, která trvala až 21 dní. Zrnka byla sušena na afrických postelích, pravidelně obracena a přikrývána přes noc aby nenavlhla a přes poledne aby se nespálila.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.