Představujeme vám další lahodnou kávu z Keni od polské pražírny Pale Coffee, která zaujme hlavně svými ovocnými a květinovými tóny. Každý doušek této promyté kávy je doprovázen ovocným a acidním aroma mandarinek a limetek doplněné lehkou květinovou dochutí. Vychutnejte si tuto kávičku i vy!
Region Embu v Keni je domovem továrny Mwiria, která se nachází na úpatí nejvyšší hory země, Mt. Kenya. Továrna, pojmenovaná po starém původním stromu, zaměstnává tři stálé pracovníky a zpracovává kávu převážně promytou metodou. Kávové třešně této kávy pocházejí od více než tisíce drobných pěstitelů, kteří s láskou pěstují typické keňské odrůdy SL28 a SL34. Tyto zrna se vyznačují hojnou citrusovou svěžestí a květinovými prvky, odražujícími jedinečný terroir úpatí hory Mt. Kenya s vysokou nadmořskou výškou a vulkanickou půdou.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.