Keňa MUTITU AA

od Industra Coffee

4.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Industra Coffee
Země původu
Keňa výběrová káva Keňa
Region
Kirinyaga
Odrůda
Batian, SL28, SL34, Ruiru 11
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Jahodový džem, Rebarbora, Bezový květ
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Léto je už v plném proudu a to znamená jediné - čerstvá sklizeň z Keni! Která mimo jiné dorazila i do brněnské pražírny Industra Coffee, která pro vás upražila tuto jedinečnou MUTITU AA. Parádní aroma bezových květů, která je doplněna velice příjemnou sladkostí a šťavnatostí rebarbory a jahodového džemu. Rozhodně se máte na co těšit!

Stanice Mutitu se nachází v lokalitě Kathekiini v okrese Kirinyaga, kam dodává kávové třešně 1 250 členů. Každý z nich má v průměru asi půl akru půdy se zhruba 200 stromy, na nichž se vedle makadamových stromů, fazolí a kukuřice pěstuje káva.V souladu s rostoucím povědomím o nutnosti chránit životní prostředí stanice vyhloubila jímky na vsakování odpadních vod daleko od vodního zdroje, kde se odpadní voda vsakuje zpět do půdy. Kromě toho společnost podporuje své členy, aby na svých farmách vysazovali stromy. Káva se tradičně prodává prostřednictvím aukčního systému v zemi, ačkoli nedávné změny keňského zákona o kávě přinesly zavedení přímého obchodování, kdy farmáři mohou obejít aukce a prodávat přímo specializovaným pražírnám po celém světě.

První fáze fermentace trvá přibližně 24 hodin, poté se zrna propláchnou a na dalších 12-24 hodin se přesunou do sekundárního fermentačního tanku. Po ukončení procesu fermentace se zrna dostanou do promývacích kanálů, kde se dále oddělí plovoucí látky. Poté se promytá zrna dostanou do namáčecích nádrží, kde mohou být pod čistou vodou až dalších 24 hodin. Tento proces namáčení umožňuje, aby se v buněčné struktuře každého zrna vyvinuly aminokyseliny a bílkoviny, což má za následek vyšší úroveň kyselosti a komplexní ovocné chuti v šálku. Poté se zrna přenesou na počáteční sušící stoly, kde se položí v tenké vrstvě, aby se rychle odstranilo přibližně 50 % vlhkosti. Tato první fáze sušení může trvat přibližně 6 hodin, než se zrna shromáždí a položí do silnějších vrstev na zbývajících 5 až 10 dní sušení.

  • Farma: Mutitu

 

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
4.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Veronika ověřený zákazník 6. Říjen, 2023
Doporučuje produkt
250g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5368 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice