Výběrová káva Keňa MBOKAM AB z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny černého rybízu vanilky a růže.
Mbokam jsou součástí malé farmářské komunity složené ze zhruba 70 farmářů, kteří se spojili, aby společně zdokonalili své postupy při pěstování kávy a identifikovali mezinárodní pražírny, se kterými budou mít přímý a stabilní vztah. Sopečná půda v Mbokam Estate je velmi výživná a erozi zajišťuje terasový systém. Samotné území má mimořádné mikroklima: stojí na sever směrem k hoře Keňa a je rozděleno potokem, který udržuje podnebí chladné i během horkých slunečných dnů. Chladnější rána a večery umožňují třešním pomalu zrát a vytvořit jedinečný a komplexní profil šálků. V kombinaci s klasickou keňskou metodou dvojitého promývání vzniká směs s neuvěřitelně jasnou chutí.
Tato šarže je zpracována promytou metodou, kdy jsou ručně sklizené kávové třešně svezeny do promývací stanice nebo farmy, kde se třešně očistí a následně putují do stroje, který je zbaví dužiny. Následně je z třešní promýváním odstraněna vrstva slizu a následně promyté kávové třešně projdou procesem sušení, kdy jsou pravidelně převraceny, aby došlo k rovnoměrnému prosušení a bylo dosaženo potřebné úrovně vlhkosti.
- Producent: Arthur & Josephine Mbogoh
- Nadmořská výška: 1.600 m.n.m.