Japonská pražírna Takamura Coffee přichází s úžasně ovocnou kávičkou z Keni Masai! Kdo si potrpí na sladkých a zároveň příjemně aciditních šálcích, tato zrnka jsou pro vás! Na počátku každého doušku vás potěší jiskerná chuť cherry rajčat a na závěr vaše chuťové pohárky pohladí tóny šťavnatého pomeranče. Ochutnejte tuto africkou pecku i vy!
Kávová oblast Nyeri a sousední Kirinyaga se nachází na svazích Mt. Kenya a káva zde pěstovaná je známá kávami s nejintenzivnějšími, nejsložitějšími a chuťově nejatraktivnějšími chuťovými profily na celém světě. Právě díky vulkanické půdě, která je velmi bohatá na minerály a živiny, zde panují perfektní podmínky pro pěstování výjimečně kvalitní kávy. Farmáři pěstují klasické odrůdy jako je SL28/34, ale v poslední době se rozšířily například i odrůdy Batian a Ruiru.
Tato zrnka byla zpracována promytou metodou. Kávové třešně jsou pečlivě ručně sbírány farmáři a dodávány do stanice ke zpracování, kde prochází promýváním s dvojitou fermentací. Na stanici se dopraví pouze zralé třešně. Přes noc káva fermentuje v suchém prostředí a poté prochází procesem mytí v třídicích kanálech. Pro zvýraznění chuťových profilů, kterými se keňská káva proslavila, se třešně uloží do kádí s z řeky Rutui a fermentují po dobu 24-48 hodin. Nakonec jsou zrnka pečlivě rozprostřena na vyvýšených postelích sloužících k sušení a odstraňování vadných zrn. Před exportem se plody pečlivě třídí skrze síta podle velikosti a tvaru.
- nadmořská výška: 1670-1980 m n. m.