Tahle výběrovka z dílny pražírny 3 Champs udělá radost kávomilovi, který se nebojí pořádně ovocných káviček. Šálek, který si z těchto zrnek připravíte, bude bohatý na chuť černého rybízu a švestky. V ocásku se však chuť zklidní do parádních medových tónů. Zkrátka typická keňská kombinace, kterou nebudete chtít odložit.
Zrnka této výběrovky pochází ze zpracovatelské stanice Kirurumwe FCS. Stanici najdete v regionu Kianjuki, na úpatí hory Mount Kenya. Lokace původu zrnek může právě za jejich bohatou ovocnou chuť. Mount Kenya je totiž vyhaslá sopka a sopečná půda kávovníkům dodává obrovské množství živin. Z této oblasti se pak produkují kávy výrazně ovocné. Stejně tak tomu je i u této Kirury.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1400 – 1600 m n. m.