Výběrová káva Keňa KIANGOI AB z polské pražírny Audun Coffee je charakteristická tóny švestek, guavy, ananasu, ostružin a hroznového vína.
Závod, ve kterém byla káva zpracována, je součástí kooperativy Rungeto, která má dohromady 3000 registrovaných členů a další 2 závody v Kii a Karimikui. Jedná se o největší závod v regionu Kirinyaga, což se odráží na vysoké a stabilní kvalitě jejich produkce. Prostředí závodu je bohaté na srážky a leží v ideální nadmořské výšce na jižním okraji parku Mount Kenya a města Noarima. Farmáři z komunity sklízejí a sbírají třešně ze svých zahrad a dopravují kávu do závodu. Závod platí malou zálohu při dodání kávy. Zbývající částka přijde po prodeji kávy. Lepší a dobře spravované mokré mlýny jsou schopny poskytnout zemědělcům více než 85% prodejní ceny. Třešně se třídí ručně. Káva je za sucha fermentována po dobu 18-36 hodin v betonových nádržích pod střechou, která poskytuje stín pro lepší regulaci teploty během fermentace. Po fermentaci jsou kávy promyty a znovu tříděny podle hustoty v promývacích kanálech. Někdy jsou přes noc namočené v čisté vodě. Suší se na slunci 12 až 20 dní na afrických postelích. Čas závisí na povětrnostních podmínkách. Káva je v poledne a v noci přikrytá plastovou plachtou.
- Stanice: Kiangoi Factory
- Oblast: Kirinyaga
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1600 - 1800 m n. m.
- Odrůda: SL-28, SL-34, Batian, Ruiru 11