Tato výběrovka z americké pražírny Onyx Coffee Lab je to pravé ořechové pro kávomily, kteří si pochutnají na čistých ovocných kávách. Keňská promytá zrnka se mění v šálek plný jiskrných ovocných chutí. Těšit se můžete na sladký charakter zralých nektarinek a cukrové třtiny, za doprovodu grapefruitu a ibišku.
Společnost Karinga Coffee Factory byla založena v roce 1983 na pozemku o rozloze pěti akrů a zásobuje vesnice Kimaruri, Kariungu, Gachuha a Mugalwa. Tato oblast se nachází v nadmořské výšce 1840 metrů v okrese Thika v kraji Kiambu a je tradičně známá pěstováním čaje. Karinga je důležitou součástí zemědělského družstva Gitwe a v současné době se může pochlubit přibližně 500 aktivními členy. V čele podniku stojí šest stálých zaměstnanců, kteří se příležitostně připojují v době sklizně. Členové přidružení k podniku se starají o všechny agronomické aspekty spojené s produkcí kávy, včetně získávání kávy z Výzkumné stanice kávy a dodržování jejích pokynů pro výsadbu. Kromě toho jsou zodpovědní za klíčové polní práce, jako je pletí, prořezávání, postřiky, aplikace hnojiv, mulčování a získávání technického poradenství prostřednictvím programů školení pro zemědělce a návštěv na poli organizovaných ministerstvem zemědělství.
Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu. Promytá metoda přináší v šálku čisté, lehké a svěží tělo s ovocnými tóny a květinovým aroma.
Označení PB v keňském systému představuje nejmenší zrnka.
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.