Výběrová káva Keňa GONDO AB z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny malin, nugátu a rebarbory.
Zpracovatelskou stanici Gondo spravuje New Kiriti Farmers Cooperative Society. Zralá třešeň se zpracovává pomocí čerstvé vody z místního pramene Kananahu a suší asi 2 týdny na slunci. Většina zemědělců vlastní mezi 1/8 až 1/4 hektaru půdy a často pěstuje i jiné plodiny než kávu. Výrobci dodávají své třešně do továrny, kde je družstvo třídí, váží a vydává platby za dodávku. Káva se poté smíchá se zbytkem denních dodávek a pokračuje se se zpracováním. Farma se nachází v oblasti Murang’a, přímo v srdci pěstitelské oblasti Keni, severně od Nairobi. Kávovníky zde rostou ve výšce okolo 1900 m n.m. a jedná se o odrůdy SL28, SL34, K7 a Batian. Hlavní sklizeň probíhá od října do února, menší poté v dubnu a květnu. Gondo je název zpracovatelského závodu, který je provozován družstvem New Kiriti Farmers, které je tvořeno asi 560 členy. Samotný mlýn zaměstnává od 20 do 50 pracovníků, v závislosti na sezóně. Roční produkce závodu se v roce 2012 pohybovala okolo 180 000 kg kávových třešní.
- Producent: New Kiriti Farmers Cooperative Society
- Nadmořská výška: 1.900 m.n.m.