Výběrová káva Keňa GONDO AA z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny červeného rybízu a ananasu.
Gondo se nachází v okrese Muranga a navazuje na pohoří Aberdare s bohatou vulkanickou půdou. Má ideální podmínky pro výrobu skvělé kávy. Naše letošní šarže AA je velmi šťavnatá s tóny červeného rybízu, ananasu a vanilky.
Oblast Gondo spravuje zemědělská společnost New Kiriti Farmers Cooperative Society. Zralé třešně se zpracovávají pomocí čerstvé vody z místního potoka Kananahu. Káva se suší na vyvýšených afrických postelích po dobu přibližně dvou týdnů. Jako vždy v Keni se zrna během sluneční špičky zakrývají, aby se sušila pomalu.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích.
- Nadmořská výška: 1900 m n. m.