Výběrová káva Keňa GIAKANJA AB z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny ostružin a vanilky.
Na sopečném území mezi horou Mount Kenya a pohořím Aberdare produkuje 1450 drobných zemědělců kávu pro mycí stanici Giakanja. Nyeri je považováno za jednu z nejlepších oblastí pěstování kávy v Keni. Farmy družstva Giakanja Farmers Cooperative jsou malé, v průměru mají jen 250 až 350 stromů odrůd SL28 a SL34. Vysoká nadmořská výška regionu umožňuje kávovým třešním pomalu dozrávat a plně vstřebávat živiny z bohaté vulkanické půdy. Díky dvěma obdobím dešťů má družstvo výhodu dvou sklizní ročně.
Kvalita keňské kávy je výsledkem standardů pěstování i zpracování. Členové družstva ručně sbírají pouze ty nejzralejší třešně a dodávají je do mycí stanice Giakanja. Zde dohlíží na pečlivé vizuální třídění a splavování třešní pracovník, který přijímá pouze ty nejlepší třešně, které poskytnou požadovaný chuťový profil. Naše šarže AB dokonale reprezentuje krásný terroir. Po roztřídění v mycí stanici se třešně drtí a fermentují. Poté se káva promyje a uloží k sušení na vyvýšených lůžkách. Pracovníci vrstvy často hrabou, aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení. Během nejteplejší části dne, sušící se pergamen přikrývají, aby udrželi pomalé a rovnoměrné sušení, a v noci chrání zrna před vlhkostí.
- Producent: New Kiriti Farmers Cooperative Society
- Nadmořská výška: 1750 m n. m.