Promytá Keňa od The naughty dog pro milovníky jasných a šťavnatých profilů. Prestižní oblast Kirinyaga na jižních svazích hory Mount Kenya je obdařena bohatou vulkanickou půdou, hojností sladké vody a vysokou nadmořskou výškou. Tento šťavnatý filtr vás určitě nadchne chuťovým profilem. Rebarbora, limetka a karamel, to prostě musíte mít.
Zpracovatelský závod Gakuyini leží na svazích hory Keňa a těží z úrodné sopečné půdy v oblasti a vysoké nadmořské výšky 1700 m n. m. Sopečná půda umožňuje získat neuvěřitelně vhodnou půdu pro kořeny a jedinečnou směs minerálů a živin. Do této továrny dodává kávu asi 1500 farmářů. Továrna je také součástí jednoho z družstev, kterému se v posledních pěti letech trvale daří vyplácet farmářům nejlepší ceny. Dále také podniká kroky k udržitelnější produkci kávy tím, že recykluje vodu používanou při zpracování kávy a distribuuje hnůj, který lze použít jako hnojivo.
Před dalším zpracováním třešní je pěstitelé ručně třídí, aby zjistili, zda se jedná o nezralé nebo přezrálé třešně. Třešně a dužinu odstraňuje diskový rozvlákňovací stroj. Kávy se pak třídí podle hustoty na různé kvality. Káva se fermentuje 16-24 hodin pod vodou. Po fermentaci se káva dvakrát promyje a opět se třídí podle hustoty v pracích kanálech. Poté se namáčejí čistou vodou z potoka Gatomboya po dobu 16-18 hodin. Sušení probíhá na vyvýšených afrických lůžkách po dobu 21 dní.
- Nadmořská výška: 1600 - 1700 m n. m.