Elegantně šťavnatý a ovocný Chepsangor je zpět a je to jako zázrak! Pražírna Square Mile si pro vás připravila zrnka z Keni, která vás potěší svěží chutí krvavého pomeranče sladkého karamelu. Do této kávy se prostě zamilujete na první napití!
V rámci programu Vava Coffee se pražírna vrátila k oblíbené kávě z Chepsangor z okresu Nandi v Keni. V malebném kraji Nandi Hills se nachází usedlost Chepsangor Hills. Podnebí je obklopeno řekami, vodopády a hojnými dešti, což má za následek jedinečný chuťový profil. Producentka Rosebella Langat a manažer místního mlýna Geoffrey vytvořili tuto šarži kávových zrnek pouze pro londýnskou pražírnu. Místo standardní 12hodinové fermentace nechala Rosebella po odslupkování kávová zrnka fermentovat 48 hodin.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích s vodou. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1850 - 2040 m n. m.
- Producent: Rosebella Langat a sousední farmáři