Výběrová káva Indonésie TRENGGILING z britské pražírny Old Spike Roastery je charakteristická tóny yuzu, demerara cukru a švestek.
Giling Basah (nebo také mokré loupání) je proces, který se v Indonésii hojně používá od 70. let 20. století. Kávové třešně se po sběru víceméně co nejrychleji zpracují, aby se zemědělci dočkali včasnější výplaty, protože většinu příjmů jim zajistí prodej pergamenu (vedle pěstování dalších různých sezónních plodů).
Káva zpracovaná metodou giling basah má obvykle velmi "indonéskou" chuť: šálek s čokoládovým nádechem a tóny koření a pražených oříšků. Právě v tom Trenggiling vyniká.
Trenggiling, pojmenovaný podle původního a bohužel ohroženého pangolina, je projekt, který založila společnost Sucafina, mezinárodní dovozce kávy. Společnost Sucafina do výroby a přepravy této kávy začlenila své vysoce efektivní metody dodavatelského řetězce, čímž snížila náklady na výrobu a zvýšila zisky pěstitelů.
Odborníci na kvalitu ze společnosti Sucafina poskytují pěstitelům zpětnou vazbu na základě údajů o kávách, které se účastní projektu Trenggiling, a zajišťují, že každá zakoupená káva má jedinečný chuťový profil.
Tato káva je skvělým šálkem a skutečným důkazem investic společnosti Sucafina na úrovni farem. Očekávejte lehkou a sladkou kyselost yuzu s cukrem demerara a čerstvou švestkou na závěr.